Obrušava se trafo u centru grada, građani u opasnosti

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 19. jun 2023. Trafo-stanica u centru Bujanovca preti da izazove tragediju ukoliko se pod hitno ne sanira ili izgradi nova. Zidovi i krov su u fazi raspadanja, a pored toga često dolazi do kvarova i ispadanja iz sistema.

-Lete crepovi usled malo jačeg vetra, otpada malter i pada na sve strane, plašim se da ne povredi nekog od gostiju kafića – kaže za Bujanovačke vlasnik lokala u neposrednoj blizini.

Problem sa trafo-stanicom traje, kako kaže, godinama unazad, ništa niko nije preduzeo, iako su nadležnima prijavljivali i ranije.

-Moj otac je prošle godine prijavio problem Elektrodistribuciji u Vranju. Došli su ubrzo posle toga, pogledali  i obećali da će srediti. Čak su pitali da li mogu materijal da ostave u našem dvorištu, što smo naravno dozvolili, jer smo se ponadali da će konačno rešiti problem urušavanja trafo-stanice – dodaje naš sagovornik.

Međutim, od radnika i materijala ni traga ni glasa, trafo-stanica koja je na jednoj od najfrekventnijih tačaka u centru grada je u nikad gorem stanju. Bezbednost onih koji prolaze pored ili sede u kafiću ugrožena je svakim danom sve više.

-Moja kuća je odmah pored trafo-stanice, strahujemo svaki put kad duva malo jači vetar da nekoga ne udari neki crep, u sopstvenom dvorištu ne mogu na miru da sedim – kaže ogorčeno naš sagovornik.

Ovo nije prvi put da Bujanovačke pišu o „tempiranoj bombi“ u centu grada.  U više navrata građani su se obraćali našem portalu za pomoć, ističući da od nadležnih „nema vajde“.

Trafo u centru Bujanovca, ruglo i tempirana bomba




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *