Kosovsko ministarstvo savetuje građane da koriste prelaz Bela zemlja-Končulj

Bujanovac, Priština, 20. jun 2023. (Foto Kosovoonline) – Kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore pozvalo je građane da ne putuju preko graničnih prelaza Jarinje i Merdare, jer, kako se navodi u saopštenju, postoji mogućnost blokade saobraćaja. Poručuju građanima da, ako su već ušli u Srbiju, treba da koriste granične prelaze Mutivode, Bela Zemlja-Končulj  ili da idu putem preko Severne Makedonije (granični prelaz Preševo) preko Skoplja.

„Na teritoriji Srbije, u blizini graničnih prelaza Jarinje i Merdare, zbog protesta koji su u toku, nije moguć prolazak autobusa i kamiona koji dolaze na Kosovu. Ni za automobile trenutno nije sugurno da mogu proći“, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Novosti su ranije objavili da su vozači kamiona sa srpskim tablicama, koji više dana stoje na prelazu Jarinje zbog zabrane ulaska robe iz Srbije koju je uvela kosovska vlada, blokirali su put Kosovska Mitrovica – Raška. Za kamione je blokiran i put Merdare – Kuršumlija iz istog razloga, ali i u znak podrške Srbima na Kosovu i Metohiji, piše portal beogradskih Večernjih novosti.

Oni su izašli iz kamiona, propuštaju automobile i autobuse, ali kako su kazali, neće propuštati kamione kosovskih registarskih oznaka.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *