Malu maturu u Bujanovcu polaže 125 đaka

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 20. jun 2023. (foto arhiva) – Završni ispit polagaće 125 bujanovačkih osmaka. U OŠ „Branko Radičević“ ih je 76,  a u OŠ „Naim Frašeri“ 49-oro. Oni će u sredu u 9 sati početi polaganje završnog ispita koji će trajati naredna tri dana.  Učenici su dužni da najmanje 45 minuta ranije dođu u školu, jer tada kreće prozivka – rečeno nam je u školama.

Prvog dana učenici će polagati test iz srpskog jezika, u četvrtak test iz matematike, a u petak test iz izbornog predmeta.

-Sve je spremno za polaganje male mature. Dobili smo uputstva Ministarstva prosvete i radimo po njima. Ispit počinje u 9 sati u sali SŠ „Sezai Suroi“, ali su učenici dužni da dođu najmanje 45 minuta ranije, jer prozivka počinje u 8:15 časova – kaže za Bujanovačke pomoćnica direktora OŠ „Branko Radičević“ Maja Antić Jovanov.

U OŠ „Naim Frašeri“ prozivka učenika počinje u 8 sati.

-Sve je spremno, svi će zajedno polagati test u holu škole, a učenici treba da dođu u 8 sati i dežurni profesori će ih posle prozivke rasporediti – kaže za naš portal direktor OŠ „Naim Frašeri“ Fadil Ebibi.

Ispiti sva tri dana počinju u 9 časova i traju do 11 sati, a đaci imaju 120 minuta da reše zadatke.

Bujanovačke su ranije objavile detaljna uputstva za učenike koje je pripremilo Ministarstvo prosvete.

Završni ispit za osmake počinje sutra, ovo su uputstva ministarstva




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *