Od bujanovačkog Crvenog krsta paketi za bebe

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 21. jun 2023. Crveni krst Bujanovac u toku ove nedelje podelio je „Pakete za novorođene bebe“ sa teritorije opštine Bujanovac, rođene u Nedelji Crvenog krsta –  od 8. do 15. maja ove godine. Tri bebe rođene u ovom periodu, jedna devojčica iz Breznice i dva dečaka iz Velikog Trnovca i Biljače, dobili su simbolični poklon dobrodošlice.

Pakete nabavlja Crveni krst Srbije, a sadržaj je: dunjica za bebu, benkice, pampers, prekrivač, knjiga radosnica i knjiga za roditelje početnike „Bebin vodič“.

Crveni krst Bujanovac ovu akciju sprovodi od 2021. godine, a koncept je da sve bebe rođene u Nedelјi Crvenog krsta koja se obeležava u periodu od 8. do 15. maja, kao i njihove mame, budu  obradovane simboličnim poklonom dobrodošlice.

Naime, porodilјe koje na svet donesu bebu u ovom periodu, budu informisane o akciji u samom porodilištu posredstvom pisane Pozivnice, koja sadrži sve relevantne informacije i uputstva o tome kome roditelji treba da se jave, šta treba da ponesu od dokumentacije i kada će dobiti „Paket za novorođenu bebu“.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *