fbpx

Policija: U Pčinjskom okrugu predato 1.600 komada oružja

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 21. jun 2023. Na području Pčinjskog okruga u akciji „Predaj oružje“, od 8. maja do danas, predato je više od 1.600 komada oružja, više od 47.000 komada municije i više od 200 minsko-eksplozivnih sredstava – rekao je našem portalu Stanko Aleksić, službenik policijske stanice Bujanovac.

Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva građane, koji to do sada nisu učinili, da iskoriste mogućnost i predaju oružje nadležnoj policijskoj upravi ili najbližoj policijskoj stanici do 30. juna.

-Ovim putem apelujem na građane da budu odgovorni i predaju sve vrste automatskog oružja, kao i svakog drugog, minske i eksplozivne naprave, kao i delove oružja i municiju – kaže Aleksić.

Građani osim ličnog dolaska u policijsku stanicu, po rečima Aleksića, mogu kontaktirati najbližu policijsku stanicu i zahtevati da policijski službenici dođu na adresu vlasnika i preuzmu oružje i municiju, bez ikakvog dokazivanja porekla oružja, bez ostavljanja ličnih podataka i bez krvivične, pravne ili prekršajne odgovornosti.

-Pored toga, pozivamo i one građane koji nisu nakon smrti vlasnika oružja isto predali da u ovom roku do 30. juna predaju, bez ikakve odgovornosti i posledica – dodaje Aleksić.

Oružje u nelegalnom posedu građani do 30. juna mogu bez ikakvih posledica predati svakog dana od 7 do 19 časova.

Bujanovačke još uvek nisu dobile odgovor koliko je komada oružja predato u PS Bujanovac i PS Preševo. Aleksić je našem portalu rekao da nema podatke za pojedinačne policijske stanice.

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *