General Mojsilović u Vrtogošu, vojska uređuje strelište

Bujanovac, 23. jun 2023. (foto MO) – Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišao je radove na izgradnji i uređenju multifunkcionalnog strelišnog kompleksa „Vrtogoš“ kod Bujanovca, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

“Reč je o projektu čijim će završetkom biti zaokruženi kapaciteti Centra za obuku jedinica za multinacionalne operacije, a Vojska Srbije dobiti nove sposobnosti za izvođenje vatrene obuke, pre svega za realizaciju pešadijskih i gađanja iz konvoja borbenih vozila”, navode iz ministarstva.

Mojsilović je izrazio zadovoljstvo stepenom izvršenih inžinjerijskih radova i dinamikom gradnje planiranih objekata na strelištu, koje realizuju, svako u svom domenu, pripadnici inžinjerijskih jedinica Kopnene vojske i zaposleni u Vojnograđevinskoj ustanovi „Beograd“.

Načelnik Generalštaba je podsetio da je ovo samo jedan od brojnih infrastrukturnih projekata koji se realizuju u Vojsci Srbije, sa ciljem unapređenja kako uslova za smeštaj ljudstva i opreme tako i kapaciteta za izvođenje obuke.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *