Protest „Srbija protiv nasilja“ u subotu i u Vranju

Bujanovac, Vranje, 23. jun 2023. Protest “Srbija protiv nasilja” biće održan i u Vranju u subotu (24. jun). Grupa građana Vranja saopštila je da će od 18 časova organizovati protestnu šetnju ulicama grada.

Kako je saopšteno, mesto okupljanja biće na centralnom gradskom šetalištu kod Robne kuće.

„Pridružujemo se mnogobrojnim gradovima Srbije u borbi protiv nasilja. Nasilje i mržnja nam se svakodnevno servira preko režimskih medija, tabloida, pa čak i sa skupštinske govornice. Obrazac kakav nam serviraju se dalje širi na ulici, na poslu, u školama…Majske tragedije su prelile čašu!Svedoci smo da je ovakvo stanje u društvu jednostavno neodrživo“, navodi se u pozivu, prenosi Vranjenews.

U proglasu se dodaje da od građana „zavisi šta će biti“.

„Sigurni smo da bi se veliki broj ljudi priključio šetnjama u Beogradu ili Nišu ali nisu u mogućnosti. Zbog toga i organizujemo prvu protestnu šetnju protiv nasilja u Vranju kako bismo pružili mogućnost svima da iskažu nezadovoljstvo situacijom u državi. Slobodu i pravo na mišljenje nam ne može niko uzeti. Pravo da se pobunimo protiv devijantnosti u društvu je obaveza svakog od nas, ako ne zbog nas, onda zbog dece. Pozivamo sve slobodnomisleće ljude, posebno mlade, da nam se pridruže u šetnji. Zbog toga lešinari, hijene, izdajnici, ustaše, balije kako nas nazivaju, vidimo se u subotu“, piše u tekstu potpisanom sa Grupa građana Vranja.

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *