Protestna šetnja u Vranju danas od 18 časova

Bujanovac, Vranje, 24. jun 2023. U Vranju će danas biti organizovana protestna šetnja “Vranje protiv nasilja”, po ugledu na proteste koji se održavaju u drugim gradovima pod sloganom “Srbija protiv nasilja”.

Trasa protestne šetnje u okviru skupa biće od nekadašnje Robne kuće Beograd u centru Vranja, do Leon fooda, pa Ulicom Heroja sa Košara (bivša 29. novembra) do nekadašnjeg bioskopa Sloboda, potom pored Civrića i šetalištem do spomenika Čika Mitke, javlja Vranje news.

Građani su pozvani da se okupe u centru Vranja kod Robne kuće u subotu u 18 sati.

Na protestu će biti pročitani zahtevi protesta Srbija protiv nasilja sa skupa u Beogradu, navodi se u pozivu Grupe građana koji organizuju prvi protestni skup Vranje protiv nasilja.

Građani Vranja se pozivaju „da šetaju mirno i dostojanstveno“, a ukoliko i bude nekih provokacija „ne uključivati se“ jer, kako navode organizatori, „upravo se protiv toga i borimo“.

„Svaku vrstu provokacije prijaviti redarima koji će dalje prijaviti policiji koja će biti prisutna. Policija je u obavezi da obezbedi skup i zaštiti pravo na okupljanje i protest. Vidimo se na skupu oslobođeni straha i željni prava, pravde i slobode“, navodi se u saopštenju organizatora.

 

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *