Nekoliko stotina Vranjanaca na protestu „Srbija protiv nasilja“

Bujanovac, Vranje, 26. jun 2023. (Foto Vranjenews) – Nekoliko stotina građana okupilo se u subotu u Vranju na protestu „Srbija protiv nasilja“, koji se prvi put održava u ovom gradu.

Oni su tražili smenu članova REM-a, gašenje štampanih i tabloidnih medija i televizija koje šire mržnju i nasilje, kao i smenu rukovodstva RTS-a, ministra Bratislava Gašića i direktora Bezbednosno – informativne agencije Aleksandra Vulina, par stotina građana okupilo se u subotu 18 sati ispred Robne kuće u Vranju, gde je održan prvi lokalni protest Srbija protiv nasilja, prenosi Vranjenews.

Obraćajući se okupljenim građanima na početku protesta profesor Dragan Antić rekao je da organizatori skupom u Vranju žele da pruže podršku stotinama hiljada ljudi koji već nedeljama šetaju u Beogradu i drugim gradovima Srbije.

Nakon toga, sa mesta okupljanja, građani su krenuli u mirnu protestnu šetnju Beogradskom ulicom, prema nekadašnjem bioskopu Sloboda, zatim do Civrića i onda šetalištem do Gradske uprave, gde je protest završen.

Nekoliko puta u toku šetnje okupljena masa uzvikivala je parole protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića. , a najčešće Vučiću odlazi.

Incidenata nije bilo.

Po završetku šetnje organizatori su najavili okupljanje i sledećeg petka ili subote uz želju da naredni protest podrži bar duplo više Vranjanaca.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *