Pahomije, uz veliki broj dece, udario kamen temeljac za crkvene odaje u Lopardincu (Video)

Piše: I. Jovanović

Predsednik Mesne zajednice domaćin svečane večere

Bujanovac, 26. jun 2023. – Vladika Pahomije je u nedelju u bujanovačkom selu Lopardince udario kamen temeljac za novu odaju pri crkvi Svetog Georgija, obišao groblje i posetio novoizgrađenu krstionicu, a zatim razgovarao sa meštanima o tome šta ih sve muči i kako crkva može da im pomogne.

-Vladiku Pahomija su srdačno ispred crkve dočekali meštani sela uz veliko prisustvo dece, koja su zajedno sa njim otpevli Oče naš, a zatim je obišao krstionicu i sa članovima crkvenog odbora udario kamen temeljac za novu crkvenu odaju  – kaže za Bujanovačke Goran Kostić, predsednik MZ Lopardince.

Vladika, po rečima Kostića, nije očekivao ovoliku pažnju i prezadovoljan je, a osim njega svečanosti su prisustvovali i bujanovački sveštenici Mićo Zelenović i Novica Nikolić.

-Stara odaja je bila u lošem stanju, a kada je građena početkom 20. veka bila je najlepša u kraju, tako da očekujemo da i nova bude takva – kaže Kostić.

Vučić počasni stanovnik sela Lopardince kod Bujanovca

Članovi Crkvenog odbora Lopardince, zajedno sa seljanima prikupili su, po rečima Kostića, sredstva za dosadašnju gradnju, a u narednom periodu očekuju pomoć.

-Očekujemo pomoć Opštine, crkve, pojedinaca i države – dodaje Kostić.

Vladika iznenađen brojem prisutnih meštana

Kostić je priredio svečanu večeru u svojoj kući za, kako je naveo, Vladiku Pahomija, članove crkvenog odbora, članove Mesne zajednice i ugledne pojedince, gde su u prijatnoj atmosferi razgovarali o tome šta sve muči meštane Lopardinca i kako bi crkva mogla da im pomogne.

-Meštani su tražili pomoć za izgradnju asfaltnog puta do Rakovca, kao i do lokalnog manastira, a obećana im je podrška u otvaranju zemljoradničke zadruge i sušare – kaže Kostić.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *