Kantaru nepravosnažno još godina i šest meseci zatvora

Bujanovac, Vranje, 27. jun 2023. – Dejan Nikolić Kantar (1979.) osuđen je nepravosnažno na godinu dana i šest meseci zatvora zbog pretnji izrečenih tokom suđenja za prethodne pretnje koje je uputio Oliveri Vladković, vlasnici OK radija, i Svetlani Ivanov, zaposlenoj na ovom radiju, na osnovu optužnog predloga tužiteljke Emilije Tončić.

Postupajući sudija Osnovnog suda u Vranju, Bojan Trajković, u sudskom procesu koji je započeo u aprilu, nakon dva odlaganja, presudio je uzimajući u obzir činjenicu da je optuženi već osuđivan za ovo krivično delo, kao i da je pretnja izrečena u prostorijama suda.

Nikolić je zbog pretnji vlasnici i zaposlenima na OK Radiju uhapšen prošlog juna dok je izdržavao kaznu zatvora u kućnim uslovima zbog organizovanja ilegalnog kockanja. Na glavnom pretresu za pretnje i nasilje prema OK radiju 16. avgusta prošle godine izrekao je nove pretnje prema vlasnici i zaposlenima u ovom mediju, kao i prema drugim novinarima i sutkinji.

Kantar osuđen na 14 meseci zatvora

Veran Matić, predsednik Asocijacije nezavisnih elektronskih medija i član Stalne radne grupe za bezbednost novinara, kaže da se mora odati priznanje za veoma efikasni rad tužilaštva, policije i suda u Vranju.

„Međutim, ovi pomaci kao da se poništavaju nedelovanjem drugih institucija, lokalne samouprave u Vranju i Upravnog suda u Nišu. Time se šalje poruka da se kriminal, nasilje i pretnje isplate, jer se višestruko osuđivanom za kriminalna dela omogućava dalje neslućeno bogaćenje zasnovano  na kriminalnim radnjama“, poručio je Matić.

On podseća da su u toku su još tri sudska procesa protiv Nikolića za pretnje, ugrožavanje sigurnosti i nasilje.

Do sada je šest puta osuđivan po krivičnom zakoniku.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *