Osmaci od sutra popunjavaju liste želja, objavljeni rezultati završnog ispita

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 28. jun 2023. Konačni rezultati završnog ispita za osmake objavljeni su danas, a u naredna dva dana učenici će popunjavati listu želja. Završni ispit u Osnovnoj školi „Branko Radičević“ položilo je 70 učenika.

Na preliminarne rezultate ispita u bujanovačkoj Osnovnoj školi „Branko Radičević“ nije bilo nijednog prigovora, rekao je našem portalu direktor škole Nenad Tasić.

Ono što učenike očekuje u četvrtak i petak jeste popunjavanje liste želja, što se može obaviti elektronskim putem preko portala „moja srednja škola“ ili u samoj školi.

-Oba načina popunjavanja liste želja su ravnopravna, učenici i roditelji odlučuju kako će to uraditi, a svakako nastavnici u školi stoje na raspolaganju svima koji imaju neke nedoumice oko popunjavanja – dodaje Tasić.

Savet učenicima je, po rečima Tasića, da napišu što više obrazovnih profila i škola u listi želja, kako se ne bi dogodilo da ostanu neupisani. Na prvo mesto se upisuje škola, osnosno smer koji je prva želja, dalje se navode obrazovni profili za koje učenik smatra da ima dovoljno bodova.

-Bolje je da što više obrazovnih profila učenik navede, mada ne sumnjam da će većina upisati svoju prvu želju, jer je tako bilo prošle godine – kaže Tasić.

Raspored učenika po školama biće objavljen u ponedeljak 3. jula.

Maturski ispit u OŠ „Branko Radičević“ u Bujanovcu položilo je 70 učenika.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *