Opština nagradila najbolje bujanovačke đake sa po 24.000 dinara

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 29. jun 2023. Predsednik opštine Bujanovac, Nagip Arifi, ugostio je u četvrtak đake generacije svih bujanovačkih osnovnih i srednjih škola. Dvanaestoro učenika dobilo je od Opštine Bujanovac po 24.000 dinara kao podsticaj za dalje školovanje i potvrdu da su bili najbolji u svojim generacijama.

Arifi je izrazio veliko zadovoljstvo i čast što je primio đake generacija u svoj kabinet, ističući da se Opština na sve moguće načine trudi da pomogne bujanovačkim učenicima i studentima i da u budžetu predvidi sredstva kako bi nagradila najbolje među njima.

-Ove godine za pomoć studentima izdvojili smo 15 miliona dinara, naredne godine će opet biti sredstava koje ćemo koristiti u te svrhe.  Zajedno sa Koordinacionim telom platili smo deo putnih troškova za učenike, tako da na sve moguće načine pokušavamo da pomognemo učenicima i njihovim porodicama – kaže Arifi.

Ove godine đaci generacije su od Opštine dobili po 24.000 dinara, što je duplo više u odnosu na prošlu godinu.

Nagrađeni đaci generacije su: Anastasija Janjić iz SŠ „Sveti Sava“, Ćetin Aćifi iz SŠ „Sezai Suroi“, Anđelija Tomić iz OŠ „Branko Radičević“, Dion Azemi iz OŠ „Naim Frašeri“, Emilija Jovanović iz OŠ „Bora Stanković“, Tuana Zairi iz OŠ „Muharem Kadriu“, Aleksandar Trajković iz OŠ „V.S.Karadžić“, Elmi Sinani iz OŠ „Desanka Maksimović“, Mihajlo Trajković iz OŠ „Dragomir Trajković“, Emir Sabedini iz OŠ „Sami Frašeri“, Enes Alimi iz OŠ „Ali Bektaši“ i Rezon Sabedini iz  OŠ „Miđeni“.

Pitali smo učenike na šta će potrošiti novac koji su dobili.

-Ovo je veoma dobar podstrek za učenje, dobra pomoć, vredelo je što smo učili ovoliko – kaže za naš portal Aleksandar Trajković koji će upisati Gimnaziju u Vranju, a novac planira da potroši na letovanje.

Anđelija Tomić će takođe upisati Gimnaziju u Vranju, a novac će potrošiti na novi telefon, jer želi da ima uspomenu na današnji dan i na činjenicu da je bila najbolja u svojoj generaciji. Emilija Jovanović je preponosna što je đak, kako kaže, vrhunske generacije i planira da upiše Medicinsku školu u Vranju.

Anastasija Janjić će 24.000 dinara iskoristiti za neke edukcije ili za početak studiranja, a planira da upiše fakultet u Novom Sadu.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *