Sigurno klađenje – 5 stvari na koje treba obratiti pažnju

(Promo tekst) – Svako ko kreće u klađenje želeo bi već na početku da ima uspeha u tome. Niko ne želi da bude u gubicima odmah na startu jer će ga to sigurno obeshrabriti za dalje klađenje i za dalja ulaganja. No, ono što se svi pitaju je kako da odigraju, a da budu sigurni da će dobiti na kladionici. Jednostavnog odgovora na ovo pitanje nema jer vam niko ne može garantovati apsolutno siguran dobitak. No, može se uraditi nekoliko stvari koje mogu dovesti do što sigurnijeg ulaganja, i do što manje nerviranja u trenucima čekanja rezultata.

Igrajte ono što znate

Ako krećete sa klađenjem, a već poznajete i pratite sport, onda je najbolje da ne lutate i ne eksperimentišete previše. Dakle, krenite sa klađenjem na onaj ili one sportove koje pratite, i na lige sa čijim ste timovima i igračima upoznati. To će vam dati određenu sigurnost u igri, a i vi ćete sami osećati da tu možete više da kombinujete jer su vam akteri poznati. Mnogi kreću da se klade u kladionicima kao što je Superbet nekim drugačijim redosledom, te tako ulažu novac u manje lige za čije timove prvi put čuju nadajući se da će ih sreća pratiti. No, ipak mislimo da je za početnike bolje da se krene sa onim prvenstvima o kojima se nešto zna da bi šanse za dobitak bile veće.

Pratite određeni klub

Na prethodni savet se nadovezuje i ovaj, a to je da konstantno pratite barem jedan klub. Na taj način ćete biti u toku sa svim dešavanjima na terenu i van njega, a u vezi je sa tim klubom, te ćete onda moći da odigrate na pravi način određene utakmice. To se naročito odnosi na nepredviđene povrede igrača ili na određene probleme u privatnom životu fudbalera koji mogu da utiču na ishod utakmice. Ni sami nećete verovati koliko će vam to u nekim trenucima pomoći, ali kao i kod svih drugih saveta, i ovde morate biti strpljivi. 

Birajte parove sa niskim kvotama

I ovde ima različitih mišljenja i načina klađenja. Parovi sa niskim kvotama su uglavnom “sigurniji”, i na njima se može lakše zaraditi, ali je i dobitak shodno tome znatno manji. No, ovde je dobro pronaći što više takvih parova kako bi se dobitak množenjem malih kvota povećao. Naravno, sve to možete uraditi ako ste sigurni u favorite na tim mečevima. Sigurno je da će biti i nekih iznenađenja, ali neki rizik se mora preuzeti. Neko ovaj metod ne voli, i smatra da je to gubljenje vremena, te se predlaže da se odmah krene sa visokim kvotama, i “gađanjem” iznenađenja. Kao što smo rekli i kod prvog predloga, ovde će onda sreća igrati značajniji faktor, a svi znamo da se na nju ne možemo baš toliko osloniti. Stoga i smatramo da je više “sigurnijih” parova, sa timovima koje poznajemo bolji metod za početnike, i da će se tako pre stići do uspeha.

Nemojte trčati za dobitkom 

Jedna od najopasnijih stvari koja vam se može dogoditi je da krenete da verujete u takozvane “dojave” odnosno u priče da je neka utakmica nameštena, i da taj koji vam to kaže zna da će pobediti jedan ili drugi tim. To je siguran put u gubitak novčanih sredstava jer se u većini slučajeva te dojave ispostavljaju lažnim vestima. Ne bi trebalo ići za lakom i brzom zaradom na bilo koji od sportova jer ona ne postoji, i svoj kladioničarski profil bi trebalo graditi postepeno, sa bilo kakvim dobicima jer će se samo tako doći do određenog iskustva sa kojim će se kasnije moći lakše igrati i rizikovati. 

Konsultacije sa prijateljima

Ako već ne bi trebalo verovati “dojavama”, svakako se konsultujte sa prijateljima koji imaju dosta iskustva u klađenju, i koji su prošli dosta toga kako pozitivnog tako i negativnog. Oni vam sigurno mogu pomoći da prođete početni period, i da ne pravite greške koje su oni pravili ma koliko vi mislili da ste u pravu. Takođe, oni vam mogu biti dobri konsultanti ako se dvoumite da li nešto da odigrate i na koji način jer su sigurno neke stvari već videli, i znaju kako bi trebalo da se ponašate u određenim situacijama. No, ako ih već pitate budite spremni i da ih poslušate, te ne odbacujte njihove savete samo zato što vam se na prvi pogled ne sviđaju. 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *