Vranjanci pitaju gradonačelnika kada će da reši nagomilane probleme

Bujanovac, 3. jul 2023. Tim Kreni-Promeni Vranje poslao je pismo gradonačelniku Slobodanu Milenkoviću sa spiskom problema koje su građani istakli u akciji „Šta žulja Vranje“. Najčešći problemi koje Vranjanci ističu tiču se infrastrukture (raskopane ulice, rupe, kanalizacija),  ekonomije (stranačko zapošljavanje i korupcija), zdravstvo (katastrofalno stanje u Zdravstvenom centru) i ekologija (divlje deponije, nedostatak kanti za smeće van centra grada) – stoji u pismu.

-U petak smo preko pisarnice predali spisak glavnih problema koje su istakli građani u akciji „Šta žulja Vranje“? – navodi se u saopštenju.

Postavili su mu pitanje kada će početi da rešava navedene probleme. Od čega će početi i u kom roku obećava rešenje bar jednog od navedenih problema.

-Predložili smo mu da krene od najlakše rešivog, a to je uklanjanje jedne po jedne divlje deponije i prevođenje tog prostora u korisnu površinu. Poručili smo mu da nije dovoljno postaviti tablu sa natpisom „Zabranjeno bacanje smeća“, već da komunalna policija i JKP „Komrad“ moraju da rade svoj posao. Jedni da kažnjavaju, a drugi da čiste – dodaje se u pismu.

Za početak Grupa građana Vranja traži od Milenkovića da im odgovori koju divlju deponiju će očistiti, u kom roku i koje će mere biti preduzete da ne bi ponovo iznikla. Ukoliko gradonačelnik ne zna gde su divlje deponije, kako kažu, oni će mu pomoći tako što će mu poslati lokacije i slike deponija.

-Rešenje za ovaj problem postoji, nije ništa teško. Pitanje je samo ima li volje za to? Nudimo i našu pomoć ukoliko su potrebni volonteri za čišćenje, a potom i uredjenje površineU nadi da ćete nam odgovoriti, srdačno Vas pozdravljamo – stoji na kraju pisma.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *