Adrijana Simeonova: Raku sam rekla ĆAO

Bujanovac, 4. jul 2023. Adrijana Simeonova iz Vranja, kojoj je ranije dijagnostikovan rak bubrega, a zatim i rak kičmenog stuba, uspela je da pobedi ovu opaku bolest. Ona se na svom Fejsbuk profilu zahvalila svima koji su pomogli da u tome uspe.

„Bili ste uz mene sve vreme, licitirali najdraže stvari, donirali novac koji je i Vama trebao u tom trenutku. Vratili ste mi veru u ljude“, napisala je Simeonova.

Nije želela da izdvaja pojedince, da ne bi nekog preskočila, već je želela da se zahvali svima koji su bili tu za nju proteklih meseci.

„Ja sam trenutno u Atini. Rezultati su odlični, raku smo rekli ćaooo. Previše emocija u ovom momentu, nemam ni reči da opišem kako se osećam“, dodaje Simeonova.

Svesna je, kako kaže, da njena borba traje još uvek, da je potrebno još puno truda da prohoda, ali isto tako zna da će dati sve od sebe.

„Hvala moji najvoljeniji, hvala svima koji su uz mene“, napisala je Simeonova.

Podsetimo, Adrijani je pre osam godina dijagnostikovan Wilms-ov tumor (rak bubrega), koji je nakon hirurške intervencije kojom joj je odstranjen jedan bubreg i primene četiri ciklusa hemoterapije uspešno savladala.

Krajem 2021. godine uspostavljena joj je dijagnoza EWING Sarcoma C41.2 (zloćudni tumor kičmenog stuba) zbog čega je ponovo bila podvrgnuta hirurškom lečenju.

Kao posledica bolesti pojavila se paraplegija, pa se Adrijana kreće samo uz pomoć ortopedskih pomagala.

Nakon što su mnogi humani ljudi učestvovali u akcijama prikupljanja novca, u Grčkoj je usledilo lečenje primenom programa efikasnog uklanjanja tumora sajber i tomo nožem, novim tehnologijama radiohirurgije.

Za Adrijanu je preko fondacije Budi human sakupljeno 5 miliona dinara, koliko je bilo potrebno za njeno lečenje. Akciji prikupljanja novca priključili su se građani Vranja, koji su pod sloganom „Naše tri“ organizovali bazare, koncerte i razne humanitarne akcije.

Samo na koncertu Nikole Rokvića održanom u aprilu, u porti Sabornog hrama u Vranju, prikupljeno je 3 miliona dinara.

Za naše tri na Rokvićevom koncertu sakupljena 3 miliona (video)




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *