Bujanovčanin osuđen na 4 godine zatvora zbog 1,3kg heroina

Bujanovac, Niš, 7. jul 2023. (foto MUP: Heroin pronađen kod osuđenog) – Viši sud u Nišu osudio je danas S. V. (69) iz Bujanovca prvostepenom presudom na četiri godine zatvora nakon što je niška policija 17. januara ove godine u njegovom vozilu marke „mercedes“ pronašla pet paketa heroina ukupne težine 1,3 kilograma.

S. V. je policija zaustavila na benzinskoj stanici kod Aleksinca, na auto-putu Niš-Beograd i pretresom vozila otkrila heroin koji je bio umotan u tri čarape i sakriven u šupljini plafona vozila, iza centralne konzole za rasvetu vozila.

Bujanovčanin u krovu mercedesa krio 1,3 kg heroina, uhapšen kod Aleksinca

 

 

Sudija niškog Višeg suda Mirko Drašković je prilikom izricanja presude rekao da je okrivljeni priznao da je izvršio krivično delo proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, te da su kaznu od četiri godine zatvora predložili i odbrana i Više javno tužilaštvo, prenose Niške vesti.

„Prema okrivljenom se izriče i mera oduzimanja predmeta izvršenja krvičnog dela, opojna droga heroin i putničko vozilo marke „mercedes“ C klase sa prikolicom. Predlog odbrane bio je neoduzimanje vozila, ali zakon kaže da se oduizimaju sva sredstva koja se koriste za izvršenje krivičnog dela“, izjavio je sudija Drašković.

Obrazlažući presudu i obraćajući se okrivljenom, Drašković je rekao da smatra da nije trebalo da se u godinama koje ima (69), bavi time zbog čega je uhapšen. Drašković je rekao i da se pritvor S.V. produžava, jer nema ni jednog razloga za donošenje drugačije odluke.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *