Čovek robot: Ko je, zapravo, Martin Lazović

Piše: N. Stevanović

Odbornik Dejan Ljubisavljević

 

Bujanovac, 7. jul 2023. Odbornik u bujanovačkoj skupštini, predsednik Mesne zajednice Rakovac i šef mesnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Dejan Ljubisavljević istovremeno je i Martin Lazović – bot. Lažni profil na Fejsbuku koristi da napada, vređa, omalovažava, sve one koji ne podržavaju naprednjake. Na Fejsbuk stranici Bujanovačkih mogu se naći   Lazovićevi, odnosno komentari odbornika Ljubisavljevića u kojima se obračunava sa neistomišljenicima, koji su za njega „glupi konji“, „nepismenjakovići“ koji mekeću, a novinari Bujanovačkih često „nisu novinari“ kada pišu ono što odbornik Ljubisavljević ne bi želeo da pišu.

Da se iza Martina Lazovića krije odbornik Ljubosavljević saznali smo nakon što je objavljen spisak botova SNS. Martin Lazović je zapravo samo deo ličnosti odbornika Ljubosavljevića, jer se on botovanjem sa lažnih profila bavi i na Tviteru, Instagramu i Tiktoku, i navodno spada u grupu botova koji za to što rade dobijaju platu. Odbornik Ljubisavljević je negirao da je bot i pitao je Bujanovačke zašto bi se krio iza lažnih profila.

 

Pretpostavljamo zato što Lazović sme da kaže ono što ne sme odbornik.

Nekome da je „glupi konj“, nekome da je „nepismenjaković“, neko „mekeće“, neko „nije novinar“. Ovo nisu svi primeri, mnogo ih je, manir je isti.

Na spisku su, iznenađujuće, samo još dvojica Bujanovčana, od kojih je jedan nastavnik u osnovnoj školi, a drugi živi u Novom Sadu, ali njihova imena nećemo obajvljivati, jer se ne bave politikom i drugim javnim poslovima.

Da bujanovački naprednjaci imaju još botova lako je utvrditi samo pregledom komentara na Fejsbuk stranici Bujanovačkih.

Upućeni tvrde da botuju i direktori škola i ustanova. Međutim, trojka sa nedavno objavljenog spiska spada u profesionalce.

Inače, na spisku je više od 14.000 lažnih naloga, od kojih je 415 iz Pčinjskog okruga. U Vranju ih ima 261, Surdulici 116,  Vladičinom Hanu 41.

Stručnjaci za IT i društvene mreže tvrde za Bujanovačke da je spisak apsolutno verodostojan.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *