Nišlijka Natalija briljira na Vimbldonu, danas igra za osminu finala

Bujanovac, 8. jul 2023. (foto screenshot RTS) – Nišlijka Natalija Stevanović nastavlja da ređa pobede na Vimbldonu – u petak je pobedila 122. teniserku sveta Nemicu Tamaru Korpač rezultatom 2:0 (7:5, 7:5) u drugom kolu ovog velikog teniskog turnira. Na svom prvom Grend slemu 28-godišnja Nišlijka će u trećem kolu igrati sa Petrom Kvitovom iz Češke.

Najveći uspeh u svojoj karijeri na nekom grend slemu Natalija je napravila u drugom kolu Vimbldona i opet je trijumfovala bez izgubljenog seta. Meč je trajao dva sata i 38 minuta, prenose Južne vesti.

U prvom setu Natalija je, pri vođstvu od 3:2, tražila medicinski tajm-aut i nakon ulaska fizioterapeta i merenja pritiska, vratila se na teren. Nakon šest gemova gde su obe teniserke iskoristile svoje servise, Nemica je uzela prvi brejk i povela sa 4:3. Vratila je Natalija i iskoristila svoj servis, pa povela sa 5:4.

Četiri set lopte imala je Natalija u prvom setu i uspela je da iskoristi poslednju za vođstvo od 1:0 u setovima (7:5).

Na početku drugog seta povela je Natalija sa 2:0, ali je Korpač uzvratila brejkom. Nišlijka je uz veliku borbu opet osvojila brejk i to iz osmog pokušaja, a onda osvojila i gem na svoj servis i povela 4:1.

Povela je srpska teniserka sa 5:2, ali je naredna tri gema osvojila Korpač (5:5). Natalija je, potom, osvojila gem na svoj servis i povela sa 6:5.

U narednom kolu igraće sa 9. nosiocem Petrom Kvitovom iz Češke, nekada drugom teniserkom sveta.

Ovaj meč se igra u subotu od 12 sati.

Nišlijka je do glavnog žreba stigla bez izgubljenog seta, a u prvom kolu je savladala Karolinu Pliškovu, nekadašnju najbolju teniserku sveta i finalistkinju Vimbldona iz 2021. godine.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *