Vranje protiv nasilja: „Hrabri i odvažni izašli na ulice“

Bujanovac, 8. jul 2023. U Vranju je u petak održan treći skup „Vranje protiv nasilja“ na kojem se po procenama medija okupilo stotinak građana. Okupljenima se ovog puta obratio vanredni profesor Filozofskog fakulteta Univerziteta u Nišu Zoran Dimić.

Nakon čitanja zvaničnih zahteva, Vranjanci okupljeni na šetalištu u glavnoj ulici, krenuli su u protestnu šetnju, prenosi Nova rs.

Protest je zvanično otvorio student prava iz Vranja Radomir Arsić, jedan od govornika na prethodnom skupu.

Pred okupljenima je govor održao istaknuti član akademske zajednice na jugu Srbije profesor Dimić, koji je poručio da se obraća kao Vranjanac i govor nastavio na dijalektu.

On je okupljenima poručio da im se divi, jer su, kada „nasilje u zemlji cveta na svim nivoima“ hrabri i odvažni izašli na ulice.

-Znam da mnogi od vas zbog toga imaju problema i u užem i u širem okruženju. Zato hvala što iskazujete svoj stav – poručio je.

Naglasio je da će se stanje poboljšati kada  više ne bude razloga za izlazak na ulice. „Samo da bismo pripadnicima vlasti pokazali da vlast nije večna kategorija“, rekao je on.

Student prava Radomir Arsić je još jednom pročitao zvanične zahteve sa protesta protiv nasilja i pozvao prisutne u protestnu šetnju kroz Beogradsku ulicu do Partizanske preko Kružnog toka, potom do zgrade Gradske uprave na Trgu Republike i natrag šetalištem do mesta okupljanja kod Robne kuće.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *