Borka iz Vranja se bori za život, potrebna joj je pomoć svih nas

Bujanovac, 11. jul 2023. Borka Stefanović iz Vranja se već tri nedelje nalazi u Atini, a pored borbe za život, suočava se i sa nedostatkom novca da bi nastavila lečenje, upozoravaju iz Društva onkoloških pacijenata u Vranju.

Prema predračunu iz bolnice, za lečenje je neophodno još 10.000 evra.

-Prvi put smo zahvaljujući vašoj humanosti i ljubavi prema ovoj divnoj devojci prikupili za dva dana potrebna sredstva – poručuju u Društvu, prenosi OK Radio.

– Verujemo da ćemo vašu nesebičnu podršku i sada uspeti da obezbedimo preko potreban novac. Hvala vam unapred na pomoći našoj Borki, devojci koja se već tri godine bori protiv raka, našem dobrom anđelu – kažu iz udruženja.

Podsetimo, Borka Stefanović za koju se bori cela Srbija uspela je da nastavi lečenje u Atini, zahvaljujući dobrim ljudima koji su skupljali novac. Za nepuna dva dana prikupljeno je čak 19.000 evra, objavilo je Društvo onkoloških pacijenata iz Vranja.

– Zahvljajujući dobrim i plemenitim ljudima, zahvaljujući vama koji ste uplatili novac za lečenje Borke Stefanović, ona se od juče nalazi u Atini na lečenju. Za nepuna dva dana prikupljeno je 19.000 evra, koliko je po predračunu bilo potrebno za nastavak lečenja. Ta činjenica potvrđuje veliku želju i spremnost da pomognemo ovoj mladoj i divnoj devojci, velikom humanisti. Hvala vam na tome dragi ljudi! Hvala vam u Borkino ime, naše hrabre lavice! Neka je sreća prati, hrabrost i volja za životom joj ne manjkaju – napisali su tada iz udruženja na svojoj Fejsbuk stranici.

Borka je sa 35 godina saznala da ima karcinom, a zaprošena je dana kada je čula da su prisutne i metastaze. Kasnije, lekari su morali da uklone i jajnike pored hemioterapija.

Društvo onkoloških pacijenata iz Vranja, čiji je Borka član, objavilo je nedavno da se njeno stanje pogoršalo.

Ovoj prelepoj ženi iz Vranja život se promenio 2020. godine, kada je dok je radila u prodavnici sportske opreme osetila bolove u kičmi. Prva operacija protekla je uredno, ali čim se vratila u svakodnevnicu stiže novi šok. Ono što tada nije znala, jeste da je bolnicu napustila samo na kratko. Nalaz biopsije stiže, sa dijagnozom C 50.9: maligni tumor, karcinom desne dojke.

Borki možemo pomoći uplatom na njen račun u OTP banci:

Broj računa: 325-9300700598140-14




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *