Počelo obeležavanje pešačkih prelaza u Bujanovcu

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 11. jul 2023. U Bujanovcu je danas počelo obeležavanje pešačkih prelaza u centru grada. Dvokomponentne boje kojim se radi horizontalna signalizacija koriste se prvi put i imaju garanciju do 3 godine – kaže za Bujanovačke inženjer saobraćaja Dursan Selimi iz opštinskog Odeljenja za investicije i razvoj.

-Opština Bujanovac i Odeljenje za investicije i razvoj odvojili su ove godine sredstva za horizontalnu i vertikalnu signalizaciju i danas smo počeli sa horizontalnom signalizacijim – kaže Selimi.

Za vertikalnu i horizontalnu signalizaciju u opštinskom budžetu je predviđeno 2,5 miliona dinara.

Selimi kaže da se po prvi put radi sa ovako kvalitetnim, odnosno dvokomponentnim bojama koje imaju garanciju do 3 godine.

-Počeli smo u centru grada da radimo, a u planu je izrada signalizacije i na periferiji – dodaje Selimi.

Ovim dvokomponentnim bojama radiće se signalizacija u ulici Karađorđa Petrovića.

-Krenuli smo od pešačkog prelaza ispred zgrade Opštine i srednje škole, gde ćemo prvi put imati i natpis „Škola“ na kolovozu, a uradićemo u ovoj fazi sve pešačke prelaze do gradske apoteke – kaže Selimi.

Pešački prelazi kod sportske hale Mladost i osnovne škole „Branko Radičević“, po njegovim rečima, neće se raditi sada, jer je u planu presvlačenje kolovoza u tom delu grada.

Radovi na  horizontalnoj i vertikalnoj signalizaciji, najavljeni su pre dva meseca, o čemu su Bujanovačke pisale.

Opština: Uradićemo i pešačke prelaze i ostalu signalizaciju




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *