Posle pisanja Bujanovačkih jedno smetlište manje

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 11. jul 2023. Posle pisanja Bujanovačkih o ruglu u centru Bujanovca kod bivše NIS-ove pumpe i obećanja načelnika Službe za inspekcijske poslove u Opštini Bujanovac Metina Ramizija da će odmah dati nalog JP Komunalac da smeće ukolni, to je i učinjeno.

-To je privatni plac, ali bi trebalo da se tretira kao prostor javne namene i da se očisti, nezavisno od toga što je privatna parcela, jer ipak je to centar grada i sramota je da tako izgleda– rekao je u ponedeljak Ramizi za naš portal.

On je obećao da će naložiti JP Komunalac da odmah ukloni smeće, što je i učinjeno, u šta smo se uverili u utorak ujutru.

Nažalost, ovo nije jedina mala deponija u Bujanovcu koju bi trebalo ukloniti, a nove svakodnevno niču i u centru i na periferiji grada. Ulaz u grad, Crvene zgrade, nekadašnja benzinska pumpa, prostor ispred Gumoplastike samo su neke od kritičnih tačaka, na kojima se smeće gomila i pretvaraju se u prave male deponije.

Broj kontejnera je nedovoljan za potrebe građana i svaki je prepun. Smeće se razvlači po ulici i preti da, na ovim tropskim temperaturama, bude izvor zaraze.

Još jedno ruglo u centru grada, inspekcija: Sramota, daćemo nalog Komunalcu da očisti




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *