Bujanovački lovci: Divlja svinja je sklonjena, građani su bezbedni

Bujanovac, 12. jul 2023. (foto arhiva) – Bujanovčani koji stanuju ili obrađuju njive na potezu prema selu Levosoje mogu da odahnu, jer ih “zalutala” divlja svinja više neće ugrožavati. Da je životinja sklonjena našem portalu je potvrdio predsednik bujanovačkog Lovačkog udruženja “Golub” Nenad Kostić.

-Svinja je sklonjena na način na koji treba da se skloni i građani su bezbedni – rekao je danas Kostić.

On nije precizirao da li su lovci ustrelili divlju svinju ili je na neki način vraćena na prostor odakle je došla nadomak grada.

Podsetimo, bujanovčani koji obrađuju njive pored puta ka Levosoju tvrdili su da im divlja svinja odbegla iz bujanovačkog lovišta uništava useve i ugrožava bezbednost ljudi i dece na tom potezu, o čemu su Bujanovačke ranije pisale.

Bujanovčani ne mogu u njive zbog divlje svinje, čekaju se lovci

Upravnik lovišta Nikola Veljković demantovao je ranije za naš portal da je divlja svinja pobegla iz lovišta i tvrdio da su preduzete sve mere kako bi se usevi zaštitili.

-Otvoren je lov na divlje svinje, ali su sve mere preduzete za zaštitu useva. Svi usevi koji su napadnuti od strane divljači su zaštićeni u smislu organizovanja lova – kazao je ranije Veljković.

Po rečima Veljkovića,  nijedna divlja svinja nije pobegla, već se radi o divljači iz lovišta koja se kreće u za to predviđenim okvirima.




One thought on “Bujanovački lovci: Divlja svinja je sklonjena, građani su bezbedni

  1. Jovica

    Kako da precizno objasni kako je divlja svinja uklonjena kad se dobro zna da ima veliki zamrzivac,zavrsila i ona kao i desetak do sada koje stradaju na razne nacine sirom lovista…..

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *