Bujanovčanima ponovo na raspolaganju više od 13 miliona za zamenu stolarije

,Bujanovac, 13. jul 2023. Opština Bujanovac ponovo je dobila sredstva za finansiranje Programa energetske sanacije porodičnih kuća i stanova koji sprovodi lokalna samouprava. Bujanovčanima, koji žele da se uključe u program energetske sanacije, biće na raspolaganju 13,3 miliona dinara. Mere sanacije podrazumevaju zamenu stolarije, izradu fasade, zamenu kotlova i cevne mreže i postavljanje solarnih panela za proizvodnju struje.

U konkurenciji 131 lokalnih samouprava u Srbiji, Opština Bujanovac je imala maksimalni broj bodova i na taj način dobila subvencije od 9,3 miliona evra  za mere energetske sanacije porodičnih kuća i stanova u 2023. godini.

Opštinskim budžetom za ove namene predviđeno je 4 miliona dinara, što sa novcem od ministarstva ukupno čini  13,3 miliona za energetsku sanaciju kuća i stanova.

Za Program poboljšanja energetske efikasnosti određena su dva modela koja će se sprovoditi u opštini Bujanovac – prvi predviđa zamenu vrata i prozora, postavljanje izolacije, nabavku kotlova, a drugi ugradnju solarnih panela i invertera.

Bujanovačke su ranije pisale da se najpre otvara javni poziv za preduzeća koja se bave ovim poslovima, a nakon izbora firmi raspisuje se konkurs za građane.

Podeljeni ugovori: Građanima 10,3 miliona za energetsku efikasnost




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *