„Vranje protiv nasilja“: Četvrti protest sutra

Bujanovac, 13. jul 2023. Četvrti protest „Vranje protiv nasilja“ održaće se u petak (14. jul) od 19 časova na šetalištu ispred Robne kuće u Vranju, saopštili su organizatori Grupa građana Vranja.

-Drage građanke i građani Vranja, 4. protest je posvecen borbi protiv straha. Ne samo strahu o kome je govorila nasa sugrađanka Emilija Milenković, studentkinja FPN-a, već svim strahovima u društvenom životu naše zajednice – navodi se u saopštenju.

Posvećen je, kako navode, strahu od lajkovanja objave ili komentara na mrežama protiv ovog režima, strahu od prava na svoje mišljenje, strahu od otkaza, neodlaska na miting vođi, strahu od promena.

-Posvećen je i strahu našeg druga iz Jumka da se pojavi u gradu kada je protest, jer zna da botovi snimaju miting – kažu organizatori i dodaju da ovaj sistem počiva na nasilju, strahu i laži.

Umesto da se, kako kažu, vlast plaši nas gradjana, gradjani se plaše vlasti.

-Pobedićemo strah kada se suočimo sa njime. Zato vas pozivamo u protestnu šetnju oslobođene straha, a obratiće nam se upravo Emilija Milenković – poručuju organizatori.

Oni pozivaju sugrađane da izađu u što većem broju i podrže mladost Srbije i mladost Vranja jer i studenti šetaju protiv nasilja.

-Što nas je više vlast će se plašiti nas. Građani su moć! – navodi se na kraju obaveštenja.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *