U Karadniku mrak

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 14. jul 2023. Selo Karadnik već dvadeset dana je bez uličnog osvetljenja, tvrde meštani. Kažu da su obavestili nadležne da pola sela nema rasvetu, ali da su dobili odgovor: „Nemamo radnike, ne znamo kako da rešimo“. Odeljenje za investicije i razvoj, koje je zaduženo za uličnu rasvetu, nije odgovorilo na naš poziv.

Meštanka sela Karadnik javila se našem portalu sa molbom da pitamo nadležne kada će dobiti ulično svetlo, jer su već dvadeset dana u potpunom mraku.

-Nadležni za uličnu rasvetu su obavešteni više puta, ali je njihov odgovor bio „nemamo radnike, ne znamo kako da rešimo problem“. Pitam se da li je i u albanskim selima situacija ovakva – kaže naša sagovornica koja nam je i poslala fotografije.

Bujanovačke su od nadležnih iz opštinskog Odeljenja za investicije i razvoj pokušali da saznaju da li nešto preduzimaju po ovom pitanju, ali oni nisu odgovarali na naše pozive.

Podsetimo, prošle godine je situacija sa uličnom rasvetom u Karadniku bila potpuno drugačija. U vreme dok su nadležni pozivali na štednju energije, ulična rasveta u ovom selu mesecima je bila upaljena tokom celog dana i niko od nadležnih ni tada nije reagovao.

U Karadniku javna rasveta upaljena i tokom dana dok nadležni pozivaju na štednju

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *