Vapaji za vodom iz bujanovačkih sela, rukovodstvo Komunalca ne odgovara

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 14. jul 2023. Više sela u opštini Bujanovac danima je bez vode na tropskim vrućinama, a na vapaje meštana JP „Komunalac“ i Opština odgovaraju upućujući apele onima koji imaju vodu da je ne zloupotrebljavaju. Veći deo dana bez vode su i Bujanovčani koji žive na višim spratovima.

Direktor JP „Komunalac“ Ruždi Halili nastavlja da ignoriše pitanja građana, koja mu prenose Bujanovačke i ni danas nije odgovorio na naše pozive i poruke.

Restikcije koje su uvedene očigledno nisu dale rezultate, jer vode i dalje nema dovoljno za sve.

Najgora situaciju je u selu Ljiljance gde vode nema već nedelju dana, a nije je bilo i veći deo prošlog meseca. Ista situacija je i u delu Žbevca.

Meštani su ogorčeni, može se videti po komentarima na Fejsbuk stranici Bujanovačkih, a predsednik Mesne zajednice Ljiljance najavio je pre tri dana protest ispred komunalnog preduzeća i Opštine, ako se,  kako je rekao, pod hitno nešto ne promeni.

Ljiljance ponovo bez vode, najavljuju protest ispred Opštine i JP Komunalac

Rakovčani preko celog dana takođe nemaju vodu. Čitateljka našeg portala iz ovog sela poslala nam je u četvrtak snimak koji potvrđuje ove navode.

Kako kažu u ovom selu, slavine su suve tokom dana, a malo vode stigne do njihovih domaćinstava tek u zoru.

Vode nema ni u Oslaru, pišu meštani.

Komunalno preduzeće se oglasilo početkom nedelje i apelovalo na građane da ne polivaju bašte, trotoare i dvorišta dok neki nemaju vodu za piće.

Komunalac: Molimo građane da štede vodu

I to je, pored restrikcija koje su očigledno bez rezultata, jedina reakcija nadležnih na agoniju koju građani preživljavaju.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *