Vaučeri za odmor u Srbiji još uvek na raspolaganju građanima

Bujanovac, 14. jul 2023. Polovina vaučera od 5.000 dinara za odmor u Srbiji još nije podeljena. Oni koji žele da letuju u Srbiji još uvek se mogu prijaviti za subvenciju države i izabrati neku od destinacija širom naše zemlje. Uslov je minimum pet noćenja.

Dok je u prvom krugu 100.000 turističkih vaučera planulo za jedan dan, u drugom krugu podeljena je tek polovina, prenosi Euronews.

Prijavljivanje za besplatne vaučere od 5.000 dinara još je moguće na svim šalterima Pošte Srbije, a turističke vaučere mogu iskoristiti građani koji imaju pravo na korišćenje subvencionisanog odmora – nezaposleni, penzioneri, lica starija od 65 godina koja nemaju primanja, studenti, lica koja koriste tuđu negu i pomoć i zaposleni koji imaju plate niže od 70.000 dinara.

U prvom krugu podele turističkih vaučera čak 54 odsto prijava činili su penzioneri, potom zaposleni sa 30 odsto i nezaposlena lica sa 10 odsto učešća.

Oni koji ispunjavaju neki od uslova, da bi dobili vaučer prvo moraju da rezervišu smeštaj na nekoj turističkoj destinaciji u Srbiji, odnosno u smeštaju koji spada u kategoriju izdavanja smeštaja uz vaučere i termin boravka na određenoj destinaciji.

Drugi uslov je da rezervacija mora biti minimum mesec dana unapred od datuma podnošenja zahteva za vaučer. Vaučeri se inače ne mogu koristiti u turističkim agencijama koje nude organizovane aranžmane za odmor u Srbiji.

Nakon izvršene rezervacije, ugostitelj ili hotelijer šalje potvrdu o rezervaciji smeštaja na kojoj se nalaze osnovni podaci o smeštajnom objektu, datumu polaska i odlaska (potrebno je minimum pet noćenja).

Drugi korak podrazumeva potvrdu o mesečnim primanjima koju dobijate kod svog poslodavca. Oni koji su nezaposleni potvrdu će dobiti na birou rada uz kopiju lične karte.

Potrebna dokumentacija se potom predaje na bilo kojem šalteru Pošte Srbije, a ukoliko ispunjavate sve navedene uslove, vaučer stiže na kućnu adresu najkasnije za mesec dana, odnosno pre termina putovanja.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *