fbpx

Protest „Vranje protiv nasilja“: Dok oni ne odu Srbija mora da stane

Bujanovac,Vranje, 15. jul 2023. (foto Vranje news) – Na četvrtom protestu “Vranje protiv nasilja”, održanom u petak, okupilo se stotinak građana. Emilija Milenković, studentkinja Beogradskog univerziteta iz Vranja, rekla je obraćajući se prisutnima da je ponosna što se njeno Vranje „konačno probudilo i ustalo protiv nasilja i da ne namerava da stane dok u državi ne počne da se poštuje glas naroda“.

„To je glas naroda koji traži odgovornost, pravdu, naroda koji traži slobodu. Što se tiče lokala, ne želimo grad u kome za nas mlade nema posla bez članske karte Napredne stranke. Dok oni ne odu, Srbija mora da stane“, poručila je Milenković pred stotinak okupljenih Vranjanaca, prenosi Vranje news.

Ispred Robne kuće u centru grada, nakon obraćanja studentkinje, opet su pročitani zahtevi protesta.

Osim grupe građana, organizatora protesta, uočljivo je bilo prisustvo predstavnika političkih stranaka, ali i običnog sveta – medicinara, prosvetnih i sportskih radnika, preduzetnika, ekoloških aktivista, te velikog broja nezaposlenih ili onih koji su ostali bez posla u proteklom periodu.

Viđeni su transparenti „Vranje protiv nasilja“, „Juče čovek danas bot, kako živiš bez života svog“, „Botovima SNS-a: svak je rođen da po jednom umre, čast i bruka žive doveka (P.P.Njegoš)“ i „Srbija nije kolonija“.

Studenti su, pak, nosili transparente „Računajte na nas“ i „Ima nas svuda“.

Skup i protestna šetnja ulicama Vranju okončani su bez incidenata.

Ispred sedišta SNS-a u Partizanskoj ulici i ispred zgrade Gradske uprave, čulo se skandiranje „Vučiću odlazi“, „Izađite napolje“, „Ostavke“ i „Lopovi“…

Događaj je sve vreme obezbeđivala policija, pojedini građani su snimali protest.

Naredni protest zakazan je za sledeći petak u 19 časova ispred Robne kuće u centru Vranja.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *