fbpx

Vojska zove na dobrovoljno služenje: Plata 46.000 dinara (foto)

Bujanovac, 17. jul 2023. Ministarstvo odbrane Republike Srbije uputilo je još jedan poziv mladima za dobrovoljno služenje vojnog roka. Buduće vojnike očekuje plata od 46.000 dinara.

„Svi zainteresovani mladići i devojke koji žele da se prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka pod oružjem mogu da podnesu svoje prijave u centrima Ministarstva odbrane i već u septembru ove godine dobiju priliku da stanu u stroj Vojske Srbije“, navodi se u pozivu Ministarstva odbrane.

Takođe, u toku je i prijava za vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire.

Kako se navodi, svi prijavljeni kandidati imaće priliku da provere svoje sposobnosti, prođu dinamičnu vojnu obuku i ujedno pokažu patriotizam i građansku odgovornost prema svojoj zemlji. Dobrovoljno služenje vojnog roka ujedno je i najkraći put ka sticanju zvanja profesionalnog pripadnika Vojske Srbije.

„Pravo da konkurišu imaju svi zdravstveno sposobni državljani naše zemlje koji u 2023. godini navršavaju od 19 do 30 godina, a koji prethodno nisu odslužili vojni rok sa oružjem“, stoji u saopštenju.

Kandidati se mogu prijaviti u centrima Ministarstva odbrane – nekadašnjim vojnim odsecima, preko portala e-uprave, uz posedovanje kvalifikovanog elektronskog sertifikata i na šalterima Javnog preduzeća „Pošta Srbije“ širom naše zemlje.

„Buduće vojnike očekuje i mesečna plata koja iznosi oko 46.000 dinara. Sve one koji tokom dobrovoljnog služenja odluče da konkurišu za status profesionalnog vojnika očekuju skraćene i pojednostavljene procedure selekcije i prijema“, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Više informacija u vezi sa prijavljivanjem za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u Vojsci Srbije u 2023. godini zainteresovani kandidati mogu da dobiju u centrima Ministarstva odbrane u svojim opštinama i na sledećem linku: https://www.mod.gov.rs/lat/18092/javni-oglas-za-prijavu-kandidata-za-dobrovoljno-sluzenje-vojnog-roka-sa-oruzjem-18092
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *