Salihi: Romima u Bujanovcu za asfaltiranje 8,3 miliona dinara od države

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 18. jul 2023. Asfaltiranje više ulica u bujanovačkim naseljima u kojima žive Romi finansiraće sa 8,3 miliona dinara ministarstvo zaduženo za ravnomerni regionalni razvoj koje vodi Edin Đerlek. Dolazak ministra Đerleka u Bujanovac i potpisivanje ugovora sa Opštinom, najavio je predstavnik Roma u bujanovačkoj Skupštini, odbornik Adem Salihi.

-Od kada Romi u Bujanovcu vode ozbiljnu politiku kao rezultat imamo dolazak ministra kod nas i konkretnu pomoć – kaže Salihi.

Salihi i Đerlek su partijske kolege u Stranci pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlića.

Adem Salihi (SPP): Za prava Roma mogu da se borim i u Vladi

-Ministar dolazi u četvrtak i potpisaće ugovor vredan 8,3 miliona sa predsednikom opštine Nagipom Arifijem. Više puta smo se sreli sa ministrom i razgovarali kako da podignemo kvalitet života bujanovačkih Roma. On je obećao pomoć u infrastrukturnim projektima i obećanje je ispunio – kaže Salihi za Bujanovačke.

Novcem iz ministarstva biće asfaltirano desetak ulica i sokaka, mahom u naseljima Morava 76 i Miroslav Nojković Cale. Salihi kaže da su projekti spremni da se čeka samo potpisivanje ugovora nakon čega će novac biti prebačen Opštini.

-Ti projekti su već u opštinskom budžetu, ali ih neće plaćati Opština, već će opštinska sredstva predviđena za ove projekte moći da se prebace na neke nove – kaže Salihi.

Romi okupljeni u SPP imaju velike planove za svoju zajednicu u Bujanovcu, kao što je izgradnja kulturnog centra u kojem bi se okupljale sve generacije. Kako kaže, postoje pozitivni signali iz Đerlekovog ministarstva da bi novac za ovaj projekat mogao da bude obezbeđen sledeće godine.

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *