Inspekcija: Kažnjavamo građane zbog smeća, kažnjavaćemo i zbog vode

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 19. jul 2023. – Inspekcija je u Bujanovcu od utorka na terenu, obilazi javne površine i proverava da li se voda na javnoj površini negde izliva, da li se koristi za pranje trotoara, ulica ili automobila i kažnjavaće one koje zatekne na delu da to rade – kaže za Bujanovačke načelnik Službe za inspekcijske poslove u Bujanovcu, Metin Ramizi.

Do trenutka našeg razgovora Ramizi nije imao izveštaj o tome da li je neko u utorak kažnjen zbog eventualne zloupotrebe vode, a inspekcija je, po njegovim rečima, i danas na terenu.

Pitali smo Ramizija i da li neko kažnjen za bacanje smeća na nedozvoljenim mestima, na šta smo dobili odgovor:

-Prošle nedelje je u Bujanovcu bilo kažnjavanja za bacanje smeća i to u Kosovskoj ulici – kaže Ramizi i dodaje da inspekcija može da kazni lice ako ga zatekne na delu ili ako ima proverene podatke o tome ko je i gde bacao smeće.

Podsetimo, zbog katastrofalne situacije sa vodosnabdevanjem u bujanovačkim selima i samom gradu, Opština Bujanovac uputila je u ponedeljak apel građanima da vodu koriste racionalno, jer  tvrdi da je uzrok problema zloupotreba vode i najavila je kontrole od utorka.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *