Fazila Azemović potpisala ugovor, Opštini Bujanovac 9,3 miliona za energetsku efikasnost

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 20. jul 2023. Načelnica opštinskog Odeljenja za investicije i razvoj Fazila Azemović danas je potpisala ugovor po kojem će Opština Bujanovac dobiti  9,3 miliona dinara od Ministarstva rudarstva i energetike za program poboljšanja energetske efikasnosti u bujanovačkim domaćinstvima.

“Načelnica Azemović, ovlašćena od opštine Bujanovac, potpisala je ugovor sa ministarkom Ministarstva rudarstva i energetike Dubravkom Đedović o finansiranju programa energetske efikasnosti”, kažu u Opštini.

Vrednost potpisanog ugovora je 9.3 miliona dinara, a opština Bujanovac učestvuje sa dodatna 4 miliona, što znači da će građanima biti na raspolaganju više od 13 miliona dinara.

“Mere koje će se finansirati su zamena stolarije, izrada fasada, zamena kotlova i cevne mreže, ugradnja solarnih panela za zagrevanje vode u domaćinstvu, ugradnja solarnih panela za proizvodnju električne energije”, precizirali su iz Opštine.

Ovaj program Ministarstvo uspešno sprovodi već tri godine, rekla je ministarka, dodavši pomoć građanima da zamene vrata, prozore, postave izolaciju, ugrade efikasne kotlove i postave solarne panele, predstavlja zajednički rad na energetskoj tranziciji.

Ugovori o sufinansiranju programa energetske sanacije porodičnih kuća i stanova potpisani su sa 131 lokalnom samoupravom.

U narednom periodu biće otvoren javni poziv za preduzeća koja se bave ovim poslovima, a nakon izbora firmi raspisuje se konkurs za građane.

Podeljeni ugovori: Građanima 10,3 miliona za energetsku efikasnost




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *