Ništa od obećanja direktora Komunalca Bujanovčanima, pravoslavno groblje i dalje u katastrofalnom stanju

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 24. jul 2023. I pored obećanja nadležnih u JP Komunalac da će urediti  pravoslavno groblje koje izgleda katastrofalno to se nije dogodili. Direktor JP Komunalac, Ruždi Halili, pre nekoliko dana lično se uverio u stanje na groblju i obećao porodici Mitić momentalno sređivanje, ali do toga nije došlo.

-Cele prošle nedelje zvala sam direktora Halilija, svaki dan, u petak smo se čak i sreli na groblju. Uverio se i sam kakav je haos tamo, da je prava džungla, da ne može da se priđe do groba i upali sveća i obećao mi da će dati nalog radnicima da to hitno srede – kaže za naš portal gospođa Mitić, čija je porodica stavljala parastos u nedelju i nadala se da će do tada Halilijevo obećanje biti ispunjeno.

Međutim, kako to obično biva kada su obećanja nadležnih iz JP Komunalac u pitanju, ništa se nije desilo.

-Stvarno ne znam šta da mislim. On je u petak obišao groblje i što je za pohvalu, čak mi je rekao da su radnici otišli da sipaju benzin i da istog dana dolaze na groblje da ga očiste. Nadali smo se da ćemo parastos obeležiti kako dolikuje, međutim i dva dana kasnije ista je situacija – kaže razočarano Mitićeva.

Halili joj je, kako kaže, ulio nadu da će ovog puta stvarno nešto uraditi i stoga joj nije jasno žato je sve ostalo samo na obećanju.

-Trebalo je da mi kaže da nema radnike ili da je neki drugi problem u pitanju, a ovako smo se stvarno ponadali i ništa – dodaje Mitićeva.

Podsetimo, ovo nije prvi put da se Bujanovčani javljaju našem portalu i da šalju fotografije stanja na pravoslavnom groblju, pokušavajući da na taj način apeluju na nadležne. Pre više od mesec dana druga naša sugrađanka poslala je fotografije uz komentar „ovo je džungla, velika sramota“.

-Na groblju je haos, znaju samo da naplaćuju, a niko ništa ne čisti. Nemoguće je prići do grobnog mesta, trava i rastinje na sve strane – rekla je ranije za naš portal Bujanovčanka i naglasila da, iako preko četrdeset godina plaća održavanje grobnog mesta, ne seća se da li je ikada videla nekog iz nadležne službe da čisti.

Probali smo još jednom da stupimo u kontakt sa direktorom JP Komunalac, Ruždijem Halilijem, ali je kao po običaju odbio naš poziv.

Komunalac nije briga za pravoslavno groblje, građani kažu da liči na džunglu

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *