U OŠ „B. Radičević“ stigla donacija iz Poljske

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 25. jul 2023. Osnovna škola „Branko Radičević“ u Bujanovcu dobila je donaciju od Republike Poljske u iznosu od 23.100 evra za opremanje škole savremenim nastavnim i didaktičkim sredstvima.

-Direktor naše škole Nenad Tasić potpisao je u ambasadi Republike Poljske u Beogradu ugovor sa ambasadorom Rafaelom Perlom o finansiranju razvojnog projekta naše škole pod nazivom „Obrazovanje je za sve – poboljšanje uslova predavanja i učenja u Osnovnoj školi „Branko Radičević“ u Bujanovcu“ – kaže za Bujanovačke Maja Antić Jovanov, pomoćnica direktora u OŠ „Branko Radičević“.

Na konkursu Ambasade Republike Poljske u Beogradu, Osnovnoj školi „Branko Radičević“ u Bujanovcu, po rečima Jovanove, dodeljeno je 23.100 evra za opremanje škole savremenim nastavnim i didaktičkim sredstvima.

Predlog projekta, koji je izradila Maja Antić Jovanov, jedan je od devet projekata koji će se, po njenim rečim, zahvaljujući sredstvima Poljske pomoći realizovati u Srbiji tokom 2023. godine.

-Ministarstvo spoljnih poslova Republike Poljske i Poljska pomoć finansiraće nabavku savremene opreme u školi koja podrazumeva 35 smart televizora i 35 belih keramičkih tabli – kaže Jovanova i dodaje da će se ovom donacijom značajno unaprediti uslovi rada svih učenika i poboljšati kvalitet njihovog obrazovanja.

Koliko je važno da, kako kaže, s jedne strane čuvaju tradiciju, jezik i kulturu, toliko je važno da ulažu u nove, moderne tehnologije.

-Ova  oprema biće od velikog značaja za učenike i nastavnike jer će poboljšati kvalitet rada i učenja, ali i unaprediti digitalna znanja i veštine kako bismo imali savremeno i kvalitetno obrazovanje – dodaje Jovanova.

Ove godine, Ambasada Republike Poljske finansira ukupno devet projekata u Srbiji, vezanih za zdravstvenu zaštitu, jednake šanse u obrazovanju i klimu i zaštitu životne sredine u ukupnoj vrednosti od 233.057,00 evra.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *