Lopardinčani biraju, najboljima u selu vredne nagrade

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 27. jul 2023. – Ovogodišnji tradicionalni vašar, koji se svake godine održava na treći dan Gorešnjaka u Lopardincu, razlikovaće se od dosadašnjih jer će najzaslužniji meštani dobiti vredne nagrade. Vašar organizuju Crkveni odbor i Mesna zajednice, počinje u 18 sati u crkvenom dvorištu, a nagrade su 5 dana letovanja u Grčkoj, pet dana boravka u Bujanovačkoj banji, po tri dana u Vrnjačkoj i Soko banji, kao i šoping u Instanbulu dva dana.

-Biramo najuspešnijeg domaćina sela, najboljeg sportistu, mis sela, stočara, najbolju baštu, najlepše dvorište, najlepši sokak, najboljeg preduzetnika, porodice sa najviše članova, najboljeg muzičara, najboljeg voćara, najboljeg komšiju i još mnogo drugih – kaže za Bujanovačke predsednik MZ Lopardince Goran Kostić.

Lopardinčani slave Gorešnjak, nova kuma Brankica (foto&video)

Kada su u pitanju nagrade, po Goranovim rečima, najvrednije među njima su vaučeri za dve osobe za Bujanovačku, Vrnjačku i Sokobanju, letovanje u Grčkoj, takođe za dve osobe u trajanju od pet dana, šoping u Istanbulu, poseta sajmu stočarstva i još mnoge druge. Među sponzorima su i kafana Sofka, kafić Diverso i vinarija Rakovac koji će takođe obezbediti nagrade.

-Ove godine prvi put Mesna zajednica bira najbolje u selu i dodeljuje nagrade, plan je da to postane tradicija i da svake naredne godine imamo veće i vrednije nagrade – dodaje Kostić.

Nakog dodela priznanja, zahvalnica i nagrada, od 19 sati održaće se turnir u malom fudbalu, na kome će snage odmeriti pioniri Lopardninca i Rakovca odmeriti, kao i veterani Lopardninca i Levosoja.

Vašar, na kome Crkveni odbor organizuje prodaju stvari koje su meštani na Gorešnjak donosili u crkvu, koje se po verovanju kupuju za sreću, počinje ispred crkve u Lopardincu u popodnevnim časovima.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *