Niče park u Trnovcu, Taši ne odustaje

Piše: I. Jovanović

Nagip Taši

Bujanovac, 27. jul 2023. Nagip Taši, inicijator ideje da se u centru Velikog Trnovca napravi park pozvao je sugrađane da se u nedelju od 19:30 časova okupe na mestu izgradnje parka kako bi razgovarali o daljim koracima.

-Pozivam meštane Trnovca i sve one koji podržavaju ideju izgradnje parka da dođu u nedelju, od 19:30 do 20 časova, kako bi videli šta je do sada urađeno i kako bismo se dogovorili šta ćemo i kako ćemo dalje – kaže Taši za Bujanovačke.

Do sada je, kako kaže, uspeo da uz pomoć meštana izravna površinu na kojoj bi trebalo da bude park, a ono što predstoji je ozelenjavanje površine i postavljanje klupica i igračaka za decu.

-Želeo bih da se zahvalim svima koji su mi do sada pomagali, jer su ljudi samoinicijativno davali novac kojim smo platili mašine i radnike koji su ravnali zemljište – dodaje Taši.

Podsetimo, Taši je sredinom marta pokrenuo peticiju za izgradnju parka u selu Veliki Trnovac, kojom je prikupio 517 potpisa i peticiju predao Mesnoj zajednici Trnovac i Opštini Bujanovac, a već početkom maja počeo je da čisti zemljište, o čemu su Bujanovačke ranije pisale.

-Želim da nastavim dalje, nadam se da ću imati i moralnu i finansijsku podršku kakvu sam imao do sada od prvog trenutka. Meštani su mi pomogli da očistimo zemljište, koje je izgledalo bukvalno kao džungla, sada to treba ozeleniti i postaviti igračke za decu – kazao je Taši ranije za naš portal.

Napor da napravi park Taši smatra izazovom i obavezom za generacije koje dolaze i zbog toga je, kako kaže, spreman da preuzme odgovornost ako dobije finansijsku podršku.

Taši je radnik Doma kulture u Bujanovcu, a ovo nije prvi projekat koji pokreće. Simbol sa imenom grada, koji je postavljen na trgu u Bujanovcu, bila je takođe njegova ideja koju je uspešno realizovao.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *