fbpx

„Vranje protiv nasilja“ po peti put: Nismo zapećak Srbije

Bujanovac, 27. jul 2023. – Šesti protest „Vranje protiv nasilja“ biće održan u petak, 28. jula, u 20 časova na šetalištu kod Robne kuće u Vranju.

-Vranje je prethodnih mesec i po na 5 protesta pokazalo da nije zapećak Srbije koji ćuti na nasilje i nepravdu koju ova vlast sprovodi nad sopstvenim narodom – poručuju organizatori.

Preduslov stvaranja modernog i demokratskog društva je, kako kažu, pobuniti se protiv sistema u kome ne postoji pravo i pravda.

-Najnovije nasilje nad svojim gradjanima je jučerašnje usvajanje zakona o izgradnji i planiranju. Ovaj zakon omogućava novopečenim bogatašima i tajkunima ove vlasti da otmu zemljište gradjana Srbije bez ikakve naknade. Poklanja im se ono što pripada svima nama. Tako će tajkuni uštedeti oko 10 milijardi eura za koliko će naša država biti oštećena – kažu organizatori.

Ova vlast, po njihovim rečima, pravi sistem u kome će tajkuni i vladajuća garnitura biti još bogatiji, a narod još siromašniji.

-Naša je dužnost i obaveza da se pobunimo protiv pljačke veka kako naša deca ne bi postala robovi u sopstvenoj zemlji – dodaje se u saopštenju.

Nakon ponavljanja zahteva protesta krenuće se u protesna šetnju glavnom ulicom, K. S. Prvovenčanog od Robne kuće do Duvanske i nazad.

-Kada nepravda postane zakon, pobuna postaje dužnost. Zato Srbija mora da stane- poruka je Grupe gradjana Vranja koja organizuje protest.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *