Na Preševu zaplenjene 4 tone garderobe u kamionu iz Turske

Bujanovac, 1. avgust 2023. (Foto Uprava carina Republike Srbije) – Carinici su, u saradnji sa policijom, na graničnom prelazu Preševo sprečili krijumčarenje preko 4 tone neprijavljenih odevnih predmeta od tekstila, skrivenih u prijavljenom tovaru, saopštila je Uprava carina.

Slučaj je otkriven kada je na ulaz u Srbiju 26. jula 2023. godine oko 4 ujutru pristigao turski kamion koji je prevozio robu iz Istanbula ka Holandiji.

Nakon što je vozač prijavio tovar po tranzitnom dokumentu, carinici su odlučili da detaljno pregledaju da li se dokumentacija slaže sa onim što se u tovaru zapravo nalazi.

Nakon istovara i upoređivanja svih artikala sa onim što je prijavljeno u dokumentaciji, utvrđeno da se u  kamionu nalazi višak od gotovo 39 hiljada neprijavljenih odevnih predmeta, teških preko 4.000 kilograma, navode u Carini.

Radi se većinom o originalnim proizvodima, među kojima se našlo i preko 4.000 artikla za koje se sumnja da je reč o kopijama poznatih brendova, pa je ukupna vrednost neprijavljenog tovara procenjena na gotovo 3,5 miliona dinara.

S obzirom da je vozač strani državljanin, sproveden je hitan prekršajni postupak, čiji je ishod novčana kazna i zaštitna mera trajnog oduzimanja neprijavljene robe koja će biti izložena javnoj prodaji na nekoj od predstojećih elektronskih licitacija Carinarnice Niš.

 

22Foto Uprava carina Republike Srbije

 

 

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *