U Levosoju sve spremno za slavu, uveče iznenađenje za meštane

Piše: I. Jovanović

Bujanovac, 1. avgust 2023. – Proslava Svetog Ilije u istoimenoj crkvi u Levosoju počinje u sredu, liturgijom od 8 sati. Nakon toga sledi rezanje slavskog kolača i izbor kuma za narednu godinu, kao i doručak u crkvenoj odaji.

-Ovogodišnji kum je Nikola Trajković, a novog kuma biramo sutra na dan slave – kaže za Bujanovačke predsednik Mesne zajednice Jovan Milanović.

Nakon izbora kuma biće upriličen doručak u crkvenoj odaji a domaćini su Crkveni odbor i ovogodišnji kum.

Sveti Ilija pod maskama u crkvi u Levosoju

-Ono što je novina ove godine za Svetog Iliju je to što će naši meštani u večernjim časovima, u školskom dvorištu, sa početkom od 20:30 časova, moći da uživaju u nastupu dva folklorna ansambla, KUD Levosoje i KUD „Sevdah“ iz Vranja, kao i u nastupu Ace Katora sa svojim bendom – dodaje Milanović.

Podsetimo, Levosojčani su dva vikenda zaredom organizovali akciju čišćenja sela kako bi sve bilo spremno za predstojeću slavu.

-Ono na šta smo svi kao meštani ponosni je to što smo, u okviru samih akcija čišćenja, u centru sela napravili park za decu, postavili klackalice, ljuljaške i sve ono što je deci potrebno da bi mogla da se igraju – kaže Milanović.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *