fbpx

„Mona“ stiže u Vranje: Porodična firma ministra trgovine kupila štampariju „Nova Jugoslavija“

Bujanovac, Vranje, 2. avgust 2023. – Preduzeće „Mona“, u vlasništvu porodice ministra unutrašnje i spoljašnje trgovine Tomislava Momirovića kupilo je na licitaciji imovinu Grafičko-izdavačkog preduzeća Nova Jugoslavija iz Vranja po početnoj ceni od oko 43,7 miliona dinara, pišu Južne vesti.

Objekte, među kojima su 13 zgrada grafičke industrije, dva magacina, kotlarnica, portirnica i pomoćna zgrada toaleta, kao i pokretnu imovinu i potraživanja od dužnika, kupila je poznata firma iz prestonice sa još poznatijim vlasnicima.

Firmu su osnovali roditelji sadašnjeg ministra unutrašnje i spoljašnje trgovine Đorđe i Nada Momirović još 1989. godine, a sada je u 100% vlasništvu Mona Holdinga, koja se vodi na ministrovog brata Uroša.

Dok je mlađi brat ostao u modnom biznisu, starijem bratu, sada ministru, do imenovanja na funkciju u Vladi Srbije pripadao je deo biznisa koji se bavio hotelijerstvom, sa nekoliko luksuznih hotela, iz čijeg se formalnog vlasništva povukao, ali je i dalje u vlasništvu porodice.

Licitacija je održana 28. jula, a iz Agencije za licenciranje stečajnih upravnika objavili su da je prodata po početnoj ceni.

Nije poznato da li je još neko učestvovao na licitaciji.

Inače, preduzeće Nova Jugoslavija je u stečaju od 2010. godine.
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *