Ministarstvo potvrdilo: Opštini Bujanovac 2 miliona evra za infrastrukturu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 4. avgust 2023. Od Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Opština Bujanovac će dobiti 2 miliona evra za infrastrukturne projekte, zvanično je potvrđeno u četvrtak.

Kako je objavljeno iz Opštine, za Bujanovac je izdvojeno 2,27 miliona dolara, odnosno 2 miliona evra, kroz projekat LIID namenjen razvoju lokalne infrastrukture i institucionalnim jačanju lokalne samouprave.

Da će ovaj novac stići u Bujanovac najavio je predsednik opštine Nagip Arifi na prošloj sednici lokalne skupštine, o čemu su Bujanovačke pisale.

Arifi: Bujanovcu od države 2 miliona dolara za infrastrukturu

U dokumentu koji je stigao iz ministarstva navodi se da se novac može iskoristiti za rehabilitaciju i rekonstrukciju postojeće infastrukture, izgradnju novih pešačkih prelaza, biciklističkih staza ili prostora za javni prevoz, zatim za izgradnju sistema za odvodnjavanje, sanaciju klizišta, ojačavanje obala.

Moguće je i ozelenjavanje i rešavanje problema nasleđenog zagađenja, obnova javne rasvete, kao i unapređenje sistema saobraćaja, regulisanje parkiranja i bezbednosti u saobraćaju.

Projekat LIID finansira francuska Agencija za razvoj sa ukupno 102 miliona evra.

Iznos za Bujanovac određen je na osnovu broja stanovnika, površine, indeksa razvijenosti i ostalih kriterijuma.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *