Na lokal poslanika Srpske liste u Ranilugu bačena eksploziva naprava

Bujanovac, Ranilug, 7. avgust 2023. (Foto Kosovoonline)- Na lokal koji se nalazi u sastavu porodične kuće poslanika Srpske liste u kosovskoj skupštini Zorana Maksimovića iz Raniluga, sinoć oko 23 sata bačena je eksplozivna naprava, javio je Kosovoonline.

Kako je Zoran Maksimović potvrdio za Kosovo onlajn, ručna eksplozivna naprava bačena je na baštu lokala koji je u tom trenutku bio zatvoren.

„Mi smo bili na odmoru, kod kuće je bila samo ćerka, sin je izašao. Svi su čuli eksploziju, ali nisu znali o čemu se radi, i niko nije video ko je to učinio. Na sreću, nastala je samo manja materijalna šteta. Slučaj je prijavljen policiji, izvršili su uviđaj, bili su policajci iz Gnjilana i Prištine. Istraga je u toku, i ne bih mogao ništa više da kažem“, rekao je Maksimović.

Kako je naveo, ovaj događaj uznemirio je meštane Raniluga.

Potparol Kosovske policije za region Gnjilane Ismet Hašani je, povodom napada eksplozivnom napravom na lokal poslanika Srpske Liste Zorana Maksimovića, za Kosovo onlajn rekao da su sve nadležne službe izašle na teren i da su uključene u taj slučaj, prenosi Kosovoonline.

Hašani je istakao je da je incident policiji prijavljen danas u 14.15 sati, a da je do eksplozije došlo veče pre.

„Policijska stanica Ranilug je dana 6. avgusta 2023. godine oko 14.15 časova dobila informaciju da se sumnja da je u lokalu pod nazivom ‘Kod Makse“, u vlasništvu Z.M. (muškarac, kosovski Srbin) došlo do detonacije eksplozivne naprave. Sumnja se da se slučaj dogodio 5. avgusta oko 22:45 časova“, rekao je Hašani.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *