Kasni konkurs za sport, klubovi u problemu

Piše: N. Stevanović

Bujanovac, 8. avgust 2023. Bujanovački sportski klubovi ponovo će po svemu sudeći u novu sezonu ući bez dinara na računima, jer Opština još uvek nije sprovela konkurs za finansiranje sporta.

Rok za prijavljivanje za novac iz opštinskog budžeta istekao je još 28. juna, odluke nadležne komisije nema ni posle više od mesec dana.

Na pitanje Bujanovačkih da li je komisija zasedala, ocenjivala prijave i kada će doneti odluku koji klubovi će dobiti novac i kom iznosu, predsednik komisije Mustaf Ališani odgovorio je samo: Uskoro.

– Ponovo moramo da čekamo, da se dovijamo bez dinara, a sezona počinje u septembru. Prošle godine smo novac od Opštine dobili krajem novembra. Izdavajaju najmanje novca za sport u odnosu na sve ostale lokalne samouprave, pa i za tu „crkavicu“ treba da čekamo mesecima – kaže za Bujanovačke predsednik jednog kluba.

Ovogodišnji konkurs je otvoren pre tačno dva meseca, a budžet za sport je u odnosu na prošlu godinu umanjen za 2 miliona dinara, tako da će klubovima biti raspodeljeno svega 6 miliona.

Bujanovac tako ostaje opština koja izdvaja najmanje novca za sport ne samo u Pčinjskom okrugu, već i šire.

Otvoren konkurs za sportske klubove, Opština ipak nije čekala FK Trnovac

 

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *