Penzionerske kartice i na šalterima Pošte

Bujanovac, 8. avgust 2023. Penzioneri u Srbiji od danas na šalterima 1.530 pošta širom zemlje mogu da se prijave za penzionerske kartice, najavio je direktor Pošta Srbije Zoran Đorđević.

On je, na predstavljanju nove usluge u Glavnoj pošti u Beogradu, kazao da je kartica besplatna i da će penzionerima pružati brojne pogodnosti od 1. oktobra, od kada će moći da je koriste, prenosi Tanjug.

Prema rećima direktora Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Relje Ognjenovića, za penzionersku karticu se do sada prijavilo 660.000 penzionera.

Prijava za penzionerske kartice počela je 15. marta.

Podsetimo, reč je o „novoj generaciji“ penzionerskih kartica, koje će biti značajno unapređene u odnosu na postojeće koje sada izdaje PIO fond, jer će nove kartice nuditi mnogo više pogodnosti.

Penzioneri će korišćenjem kartice moći da prikupljaju bodove, koji će im omogućiti dodatne popuste i pogodnosti u raznim supermarketima, veleprodajama, maloprodajama, salonima.

Pored toga, imaće mogućnost da uđu u muzeje i pozorišta besplatno, a tu su i besplatni zdravstveni pregledi i popusti u banjama.

 

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *