Novinar iz Bosilegrada zbog knjiga pet sati zadržan na graničnom prelazu Ribarce

Bujanovac, 10. avgust 2023. – Aleksandar Saša Dimitrov, vlasnik portala „Glas press“ iz Bosilegrada, u sredu popodne je pet sati zadržan na graničnom prelazu Ribarce, na srpsko-bugarskoj granici, saopštio je Kulturno informativni centar (KIC) iz Bosilegrada. Dimitrov je ovo potvrdio u izjavi za bugarske medije.

„Oko 16 časova, Dimitrovu nije dozvoljeno da iz Bugarske uđe u Srbiju, jer su carinici kod njega pronašli tri primerka knjige ‘Elegija o Krajištu – sudbina Bugara u zapadnim pokrajinama’, čiji je autor pisac Edvin Sugarov, doskorašnji kunzul Bugarske u Nišu“, javio je predsednik KIC Ivan Nikolov.

Sugarov je danas profesor Univerziteta u Sofiji.

Zanimljivo je da su carinici, čim se Dimitrov pojavio na granici, dozvolili da on uđe u Srbiju, ali bez tri primerka navedene knjige, što je on energično odbio, kažu u KIC.

Kako je Dimitrov oko 20 časova rekao nekim medijima u Srbiji, carinici nisu prihvatili da on uđe u Srbiju, a da mu Carina izda potvrdu da su mu tri knjige oduzete.

„Posle petočasovnih pregovora i provera, njemu je ipak oko 21 sat dozvoljeno da uđe u Srbiju, uz potpisanu izjavu da će knjige vratiti Carini posle 72 sata“, rekao nam je Ivan Nikolov

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *