Bezbednost u Bujanovcu: Manje krađa, više prevara, smanjen ukupan broj krivičnih dela

Bujanovac, 11. avgust 2023. – Broj krivičnih dela na teritoriji opštine Bujanovac je smanjen u odnosu na prošlu godinu. Za sedam meseci  2023. Policijska stanica Bujanovac primila je ukupno 1.619 prijava. Nije bilo poginulih u saobraćaju i nije bilo prekršaja u kojima je učestvovalo više lica, smanjio se broj krivičnih dela krađa, ali se povećao broj krivičnih dela prevara, rekao je načelnik Policijske stanice u Bujanovcu Goran Savić.

On je na sednici Opštinskog saveta za bezbednost, održanoj u četvrtak,  podneo je izveštaj o bezdednosnoj situaciji u opštini Bujanovac za prvih sedam meseci tekuće godine.

-Od početka januara zaključno sa 31. julom ove godine, odnosno u periodu od 7 meseci unazad, imali smo ukupno 1.619 prijava ili događaja, što bi značilo da smo u proseku dnevno dobijali po 8 prijava i postupali po nima – rekao je Savić i stanje opšte bazbednosti na teritoriji opštine Bujanovac ocenio kao dobro.

-Ukupno smo imali 23 prekršaja javnog reda i mira, s tim da nismo imali prekršaje u kojima je više lica učestvovalo i nismo imali prekršaje koji dovode do uznemirenja javnosti – kaže Savić.

Veći broj krađa u Bujanovcu u odnosu na prošlu godinu

U prvih 7 meseci ove godine, u odnosu na isti period prethodne godine, broj krivičnih dela je smanjen.

-Zadovoljstvo mi je da konstatujem da smo smanjili broj krivičnih dela teških krađa i krađa, ali beležimo povećanje krivičnih dela prevare. Prošle godine nije bilo nijednog dela prevare, a ove godine je zabeleženo 12 takvih slučaja – naglašava Savić.

Broj krivičnih dela nasilja u porodici je isti kao i prošle godine, kao i broj krivičnih dela iz oblasti saobraćaja.

-Broj krivičnih dela koja se tiču borbe protiv narkotika manji je za jedno krivično delo nego prošle godine, s tim da zaplenjene količine nisu iste kao i 2022. Ove godine je zaplenjeno 2.800 tableta koje su na listi psihoaktivnih supstanci – kaže Savić.

Pored toga, beleži se i smanjenje krivičnih dela šumske krađe.

-Ono što nije dobro ove godine su dva krivična dela koja su od strane tužilaštva kvalifikovana kao pokušaj ubistva, što prošle godine nismo imali– dodaje Savić.

Savet za bezbednost: Porast privrednog kriminala i krađa

Kada je reč o saobraćajnim prekršajima stanje je povoljnije nego u prošloj godini, jer u ovom periodu nije bilo poginulih u saobraćaju.

-Ono što nije dobro je da imamo 32 vozača koja su učestvovala u saobraćaju pod dejstvom alkohola, kao i 39 vozača koja su učestvovala u saobraćaju bez stečenog prava za vožnju. Pored toga, sankcionisani su i vozači zbog prekoračenja brzine u vožnji – dodao je Savić.

Iako su zaposleni u Policijskoj stanici u Bujanovcu, kako kaže, radili u otežanim uslovima zbog renoviranja zgrade, opet su stigli da budu ažurni i trudili se da svi zahtevi budu rešeni.

-Napomenuo bih da smo od Opštine Bujanovac dobili jedan uređaj za testiranje na drogu i multifunkcionalni štampač koji je namenjen službi policije na čemu smo veoma zahvalni – zaključio je Savić.




One thought on “Bezbednost u Bujanovcu: Manje krađa, više prevara, smanjen ukupan broj krivičnih dela

  1. stari bujanovčanin

    Ćuti si Savke i krkaj po kafane smanjena stopa kriminaliteta a droga vrije, pranje pare po firme i pravenje žbun. Kolko li samo u LU Golub se okrene lova ali čerek od gudu i žmurka.Joj majko mila da vas neznam.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *