EUPro finansira biznis ideje žena i mladih u Bujanovcu

Bujanovac, 14. avgust 2023. – Žene i mladi do 30 godina iz Bujanovca mogu da učestvuju na konkursu EUPro plus za podršku početnicima u poslovanju i samozapošljavanju kroz nabavku opreme i uvođenje usluga. Rok za prijavu je 12 septembar a detalje i konkursnu dokumentaciju možete pronaći OVDE.

Cilj projekta je podrška zapošljavanju žena i mladih iz nerazvijenih opština u regionima Šumadije, zapadne, južne i istočne Srbije putem obezbeđivanja opreme i usluga za pokretanje poslovanja, kao i osnaživanje mladih preduzeća.

Ukupan budžet je 375.000 evra, a iznos podrške po pojedinačnom projektu od 5.000 do 10.000 evra.

Obavezno je minimalno sufinansiranje od 10% vrednosti projekta za aplikante koji tek treba da registruju svoj privredni subjekat, odnosno 15% za postojeće privredne subjekte.

Pravo na učešće imaju žene i mladi (do 30 godina starosti) koji planiraju da pokrenu sopstveni biznis kao i žene i mladi preduzetnici/ce, mikro i mala preduzeća (MMP) u vlasništvu žena ili mladih, registrovani 2022. godine ili nakon toga.

Kako je navedeno u pozivu, finansiraće se nabavka nove opreme i uvođenje usluga u cilju unapređenja kvaliteta postojećih, odnosno razvoja novih proizvoda, povećanja produktivnosti, podrške razvoju proizvoda sa većom dodatom vrednošću, supstitucija uvoza i omogućavanje uvođenja inovacija i proširenja tržišta.

Podržani projekti treba da uključe i društveno odgovorne aktivnosti koje će doprineti razvoju njihovih lokalnih zajednica.

 
Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *