Poslanik brani Kurtija od Šćiprima Arifija

Post Šćiprima Arifija

Bujanovac, 15. avgust 2023. (Foto arhiva: Kamberi i Arifi)- U okolnostima kada zapadni mediji i zvaničnici kritikuju ponašanje Srbije a Vučića optužuju za destabilizaciju prilika na Zapadnom Balkanu, predsednik Opštine Preševo, koga podržavaju SNS i SPS, optužuje Vladu Republike Kosovo i njenog premijera, predstavljajući ga kao populistu koji vladavinu prava koristi samo kao izgovor, reaguje Šaip Kamberi na tekst objavljen na CNN u kome se iznose tvrdnje da „Zapad ništa pogrešno ne vidi u destabilizujućem ponašanju Srbije“.

-Bolno je i štetno što u najpozitivnijem mogućem članku o Kosovu u jednom od najvećih svetskih medija, najnegativniji komentar na račun kosovskog premijera dolazi od Albanca iz Preševske doline. Uveren sam da se sa ovakvim pristupom protiv Kosova ne slaže ni jedan Albanac iz Preševske doline, navodi Kamberi, lider Partije demokratskog delovanja i narodni poslanik.

Predsednik Preševa Šćiprim Arifi, koji je u otvorenom sukobu sa Albinom Kurtijem, je na svom FB nalogu žestoko kritikovao imenovanje funkcionera PDD Ragmija Mustafija na mesto savetnika prvog potpredsednika kosovske vlade Besnika Bislimija, optuživši Mustafija i Kamberija za malverzacije novcem iz budžeta Kosova dok je bio na čelu Nacionalnog saveta Albanaca:

„Građanin Preševske doline imenovan je za savetnika?! Kakvu profesionalnu kompetenciju može posedovati neko čijem se neznanju smeje cela Preševska dolina, pa čak i mesto u kome živi? Ovaj gubitnik je glavni iznuđivač koji je izmanipulisao kosovskiue vladu za 1,2 miliona evra kao pomoć Albancima u Preševskoj dolini. On je taj koji je preko Albanskog nacionalnog saveta u Srbiji uzeo hiljade evra budžeta Republike Kosovo za lobiranje u SAD. Leva ruka pere desnu i obratno“, napisao je Arifi na svom FB nalogu.

 




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *